Dekoratif Cephe Yalıtım Sistemleri

Prekast Beton

Modernleşen dünyamızda ; Mekanlarda ve cephelerde nefes aldığımız her yer Mimari tasarımlara ilham veriyor.Bu da estetik projeleri hayata geçirerek,hayalleri açığa çıkartıyor. Mimariyi en güzel yansıtan ise cephelerdir. Her insan gibi her binanın da yüzleri ve kimlikleri vardır. Biz içinizden geçen tüm yüzleri ve hayallerinizi yansıtmak için yanınızdayız…

Bina Yapı yalıtım ve Eps elemanları sektöründe üretici ve uygulayıcı olarak 12 yıllık tecrübeye sahiptir.Günümüzün ve geleceğin mimari tasarımlarına uygulama imkanı veren cephe kaplama malzemesi olan  GRC üretim-montaj sektörüne de 2012 yılı itibari ile giriş yapmıştır. Tuzla da bulunan 4500 m2lik fabrikamızda tüm üretimlerimiz yapılmaktadır.

prekast teknik detay

GRC NEDİR?

Glassfibre Reinforced Concrete ( Cam Elyaf katkılı Beton ) ; Alkaliye dayanıklı özel cam elyafı - beyaz çimento – silis kumu harcı karışımıdır.

Elyaf katkılı beton üretiminde Cem-FIL® veya muadili alkali dayanımlı elyaf kullanılması çok önemlidir. Piyasada satılan elyaf zaman içinde betonun içerisindeki alkali elementler ile reaksiyona girerek erimekte ve elementler özelliğini yitirmektedir.

 

 

NEDEN GRC?

 

GRC ; silis kumu , beyaz çimento karışımına özel granülometrideki harmanın, alkaliye dayanıklı ithal cam elyafı ve polimer katkılı olarak , projeye özel kalıplara püskürtme ve premix yöntemiyle üretilen beton elemandır.

 

GRC panel ve diğer tüm ürünler kalıplara özel sprey sistemi ile püskürtülerek yapılmaktadır. İsteğe bağlı olarak çimento beyazı dışında istenilen renkte üretilmektedir.

 

Proje detaylarına göre uygun kalıplar hazırlanmaktadır. Kalıplar polyester, ahşap,kauçuk veya çelik malzemelerden üretilmektedir. Sistem  taşıyıcı karkası detay ve GRC elemanların boyutlarına göre uygun kesitler seçilerek flex ankraj elemanların kaynağı ile GRC ye bağlanır. Tamamı galvanizli bir sistemdir.

 

Üretimi tamamlanmış , bakımı ve kontrolleri yapılmış elemanlar uygun istif ile şantiyelere sevk edilir. Konusunda uzman montaj ekibi ile cephe elemanları ankrajlar ile monte edilir.

 

Uygulanan sistemin aralarında kalan derz boşluklarına poliüretan fitil ve poliüretan mastik uygulaması yapılmaktadır. Bu sayede hava-su akışına engel olunduğu gibi cephe elemanları hareketlerine de esneklik sağlamaktadır. Sisteme uygun çelik ankrajları bulonlar ile binaya monte edilmektedir. Bu sistem olası bir deprem esnasında ortaya çıkabilecek yüklerin yer değiştirmesini tolere edilmesini sağlamaktır.

 

Ve GRC yapılmasında önemli sebeplerden biride ; Avrupa standartlarında ısı yalıtımlı cephe paneli ve diğer eleman sistemleri (55-65 kg/m2) muadili panel sistemleri ve cephe kaplamalarına göre %50 oranında binaya daha az yük getirir. Isı izolasyonunda kullanılan Taşyünü ile yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfına uygun olduğundan tek bir sistem ile cephe için gerekli tüm kriterleri içinde bulundurmaktadır. Buda inşaat sahiplerine maddi ve süre kısaltarak inşaatlarını bitirme hızlarını arttırmaktadır. Uygulanan taşyünü üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de TS 825 e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamen engellemektedir.

 

GRC UYGULAMA ALANLARI:

  • Isı İzolasyonlu çelik karkaslı cephe kaplama panelleri
  • Kabuk çelik karkaslı cephe kaplama panelleri
  • Tekstürlü yüzeyli cephe kaplama ürünleri
  • Dekoratif ürünler:
    • Monoblok pencere-kapı prekastları
    • Kat silmeleri
    • Saçak silmeleri , harpuştalar
    • Tavan kaplamaları
    • Kapı-pencere söveleri
    • Denizlik , Fransız balkon
    • Kolon , başlık ve bazaları
    • Süpürgelik
    • Kemerler , kilit taşları
    • Köşe kaplama elemanları
    • Rölyef ve süslemeler
    • Balustrat , korkuluk ve küpeşteler
    • Peysaj elemanları
    • Bahçe duvarları
    • Kubbe , pergola elemanları
    • Güneş kırıcılar
    • Her türlü Mimari formların imalatları

 

BİNA FİBER KATKILI  BETON PREKAST ( GRC )

Basınç  dayanımına sahip ve A1 yanmazlık sınıfında olan Bina Fiber Katkılı Beton Prekast ( GRC- Glassfibre Reinforced Concrete ) cam elyaf takviyeli bir malzeme olduğu için çok uzun ömürlüdür. GRC kabuk olarak üretilen malzemenin kalınlığı 4 katmandan oluşup, 10-12 mm arasındadır.

 

YAPIYA UYGUN TASARIM OLANAĞI

İster dekoratif elamanlar olsun ister ısı yalıtımlı cephe panelleri,tüm Bina Fiber Katkılı  Beton Prekast  ( GRC ) ürünleri yapıya uygun tasarım imkanına sahiptir.

 

DIŞ ETKİLERE KARŞI DAYANIKLILIK

Atmosfer kaynaklı kimyasal etkilere karşı maksimum dayanıklılık gösterir. Rüzgar yüklerine karşı en düşük etkilişimi sağlar ve hiçbir yüzey dokusunda zaman içinde bozulma yada yıpranma olmaz.

 

SES YALITIMI

10 mm kalınlığında olan GRC, ortalama  30 dB  üzerinde ses yalıtımı sağlar ayrıca GRC iyi bir akustik performansa sahiptir.Bunun yanı sıra Bina Fiber Katkılı Beton ( GRC ) ısı yalıtımlı panel sisteminde kullanılan taşyünü malzemesininde, bir ses izolasyonu vardır.

 

HAFİFLİK/BOYUT

Panel boyutları tamamen projeye bağlı olarak oluşturulmaktadır ve 4-5 mt ölçülere kadar paneller üretilmektedir.10-15 m2 gibi büyük alanlı paneller üretmek mümkündür burada genellikle panel boyutlarında temel kısıtlayıcı etken nakliye ile ilgilidir.

 

ATEŞE DAYANIKLILIK

Sistem A1 yanmazlık sınıfındadır.Stabilite ve bütünlük korunur,alev yapıya kesinlikle giremez.Bina Fiber Katkılı  Beton ( GRC ) elyaf takviyeli beton yanmaz,tutuşmaz ve hiçbir şekilde yanarak duman vermez.

 

RENK SEÇİM İMKANI

Bina Fiber Katkılı Beton ( GRC ) isteğe bağlı renklerde boyanabilir yada doğal rengi ile de kullanım imkanıda vardır.Her durum ve her şekilde uzun ömürlü,temiz  ve kalıcı bir yüzeye sahiptir.Bina Fiber Katkılı Beton Prekast ( GRC ) özel pigmentleri ile isteğe bağlı renklerde üretilebilmektedir.

 

SU YALITIMI

Çok düşük toleranslarla oluşturulabilen durağan genişlikteki derzlerde minumum ölçüde derz oluşumu sağlamaktadır.

 

FORM KOLAYLIĞI

Beton Fiber Katkılı  Beton Prekast ( GRC )  kabuk malzeme, kalıplanarak üretildiği için panellerde pencere boşlukları, yalancı fugalar, parapetler, denizlikler gibi hertürlü  şekil kolaylıkla oluşturulabilir.

 

ALAN KAZANIMI

Beton Fiber Katkılı  Beton Prekast ( GRC ) panellerin yapı kat betonlarına dıştan bağlanması nedeniyle,  konvansiyonel kaplamalarda tabliyelere bindirilen malzeme kalınlıkları kadar alan özgürlüğü sunmaktadır.

 

HIZLI VE EKONOMİK MONTAJ

Bina Fiber Katkılı  Beton Prekast ( GRC ) ısı yalıtımlı cephe panelleri alternatif cephe sistemlerine göre daha hızlı ve ekonomik bir şekilde monte edilebilmektedir.

 

SAĞLAMLIK VE DAYANIKLILIK

Bina Fiber Katkılı  Beton Prekast ( GRC ) basınç dayanımına sahiptir ayrıca elyaf paslanmayacağı için malzeme çok uzun ömürlüdür.

 

DÜZGÜN VE KALİTELİ CEPHE YÜZEYLERİ

Bina Fiber Katkılı  Beton Prekast ( GRC ) ısı yalıtımlı cephe panelleri düzgün, pürüzsüz ve kusursuz yüzeyleri ile diğerlerinden gözle görülür bir fark ile ayırt edilir.

 

HAFİFLİK

Bina cephelerinde klasik sisteme karşın %50 ile %80 arası daha hafif yük olur ve 15-18 cm arası kalınlıklarda,110-120 kg/m2 arasında birim aralığındadır.

 

SU GEÇİRGENLİĞİ

Bina  Fiber Katkılı  Beton Prekast ( GRC ) su ve benzeri diğer sıvılara karşın maximum dirence sahip bir malzemedir.Yapılan testlerde  10 mm kalınlığında bir prekast beton levhanın ön yüzüne iki ay süresince 750 mm su basıncı uygulanmıştır.Bu süreç sonucunda Bina Beton Fiber Katkılı Beton Prekast levhanın arka yüzünde bir neme rastlanmamıştır.

 

ARBE DAYANIKLILIK

Yapılan deneylerde ve denemelerde 4 kg gülle konvansiyonel dış cephe kaplamalarını kolaylıkla parçalayabiliyor ama Beton Fiber Katkılı Beton Prekast cephe panelini kıramayarak sekiyor.